PDA

Vis full versjon : spør her også jeg...


Ohana
19-02-2007, 15:27
Har noen av dere tatt stilling til om dere ønsker å ta vare på navlestrengs-blod for å bevare stamceller?

Her er link til firma som utfører det: http://www.cryo-save.no/

Uansett om dere har bestemt å gjøre det eller la være, hvorfor ble avgjørelsen det den ble?

Katty 68
19-02-2007, 16:18
Nei, det har jeg ikke tenkt på, men tror vel neppe jeg kommer til å gjøre det.

Tidl. bruker
19-02-2007, 17:35
Har ikke tenkt på og over det. Hørte noe om det på tv i fjor og det var ikke så positivt husker jeg. Tror ikke det er noe for meg/oss.

May Lise
21-02-2007, 09:04
Jeg tror ikke det... Må si jeg blir litt oppgitt over alle muligheter, men muligheter som ikke blir like for alle pga at det koster penger. Vi vil jo angre på det skulle det vise seg at vi skulle få et sykt barn... Håpløst! Når muligheten er der og dette er lov, burde alle fått sjansen og like muligheter. Skal dette fortsette får vi et samfunn med enda tydeligere klasseskiller. Etter hvert blir det "survival of the richest" rett og slett.
:gaah:

Ohana
21-02-2007, 11:16
Hei igjen alle sammen

Jeg er enig i at det er fryktelig synd det ikke er finansiert av staten slik at alle fikk samme muligheter, men på en annen side er det faktisk ikke så fryktelig mye penger, dvs det er mye penger men det skal jo ikke betales som en engangssum. Man fordeler betalingen over tid og slik sett skulle de aller aller fleste klare det hvis det er et stort ønske.

Vi har pratet en del om dette før jeg ble gravid denne gangen at det var synd vi ikke visste om det forrige svangerskap for da hadde vi gjort det den gangen og det er vel det jeg syns er virkelig synd, mangel på informasjon, dette er noe alle kan ta stilling til hvis de vet at tilbudet finnes der ute...
Jeg hadde hørt om tilfeller bla et i england der et foreldrepar fikk hjelp til assistert befruktning for å bruke navlestrengsblod til å redde storebror, men jeg ante ikke at det fantes mulighet for å "være føre var" og oppbevare dette privat.

En venninne av meg var faktisk førstemann i distriktet til å gjøre dette og det var gjennom henne jeg fikk greie på ordentlig hvordan dette fungerer og senest idag morges pratet jeg og mannen om dette og vi kommer til å gjøre det. I det lange løp ser vi det som en billig forsikring og med dagens utvikling av bla kreft og tidsperspektivet stamcellene oppbevares ser jeg store muligheter til at forskning på dette området går fremover med stor hastighet.

Til slutt vil jeg bare si at jeg selvfølgelig :ber: om at vi aldri får bruk for det